ADHD-MEDICATIE                ANTIDEPRESSIVA               ANTIPSYCHOTICA              WAT U KUNT DOEN              AANVERWANTE LINKS

 

Het filmpje hiernaast is helaas (nog) niet ondertiteld maar de boodschap moge duidelijk zijn. 

Naam, Candace Downing

 Leeftijd, twaalf jaar.

Voorgeschreven, antidepressiva

Doodsoorzaak, zelfmoord door verhanging.

Naar schatting zijn antidepressiva de veroorzakers van 63.000 zelfmoorden.

Wie volgt? 

 

HOE BELANGRIJK IS DE MENING VAN DE DESKUNDIGE? 

Vrijdag 13 04 2007 was prof. dr. Rene.S. Kahn te gast in het programma van Pauw en Witteman. Hij gaf voor kijkend Nederland, uitleg over de waarde en de bijwerkingen van antidepressiva bij de behandeling van depressies. 

Kahn stelde: “We weten dat het een middel is dat goed werkt en deze groep middelen… werkt goed, is effectief en heeft een aantal bijwerkingen die we ook weten en die we ook kennen, dat weten we want ze zijn al twintig jaar op de markt”.

Op de vraag; “want de belangrijkste bijwerkingen zijn?” gaf hij als antwoord; “Dat hangt een beetje van het middel af, de meest voorkomende zijn; misselijkheid, soms dat ze minder goed slapen, eh seksuele bijwerkingen zijn er soms van sommige middelen. Ik denk dat ik dan de belangrijkste heb.”

Op het moment van dit interview waren er ruim dertig waarschuwingen van internationale medicijnen registrerende instanties vanwege bijwerkingen zoals; zelfmoordgedachten, zelfmoordpogingen, agressie, vijandigheid en/of vergelijkbaar gedrag en een aanzienlijk aantal lichamelijke klachten. Voorts ging zijn uitleg over de bijwerkingen, lijnrecht in tegen de mening van zijn collega´s die u in de nieuwsflitsen terug kunt lezen. 

Is het mogelijk dat kopstukken uit de psychiatrie het te druk met de media en het schrijven van interessant klinkende boeken, om de andere kant van de zaak ook nog te kunnen bijhouden?  Naar mijn idee doet u er goed aan om niet blind te vertrouwen op de mening van de deskundigen en een eigen onderzoek in te stellen. 

Het gaat om uw belang en dat van uw naaste of uw kinderen.

 

WAARSCHUWING

Naast psychiatrische effecten, kunnen psychiatrische middelen ook een groot aantal lichamelijke bijwerkingen veroorzaken.

Lees altijd de bijsluiters van psychiatrische medicatie. Zij worden vaak aangepast zonder er enige publieke ruchtbaarheid aan te geven. Het lezen van de bijsluiters kan uw kind redden.

WAARSCHUWINGEN EN ONDERZOEK            KLIK voor printversie met voetnoten 
 

PROF. TREFFERS OVER DE GEVAREN VAN ANTIDEPRESSIVA       NETWERK 2005

P.H. Treffers, jeugd en kinderpsychiater aan het Leids Universitair Medisch Centrum, Netwerk, 6 maart 2005.

Treffers stelt; "Wat gebleken is, is dat kinderen die de meest gebruikte antidepressiva slikken, de kans lopen dat de depressie niet verbeterd maar dat ze, waarschijnlijk omdat ze impulsief worden, daardoor eerder een impulsieve zelfmoordpoging doen".

Als de presentator van Netwerk vraagt: "psychiaters zouden aan depressieve kinderen geen antidepressiva meer voor moeten schrijven?",  antwoordt de kinderpsychiater uit Leiden stellig; "Dat is juist ja"... en hij voegt er aan toe: "Naar mijn visie zouden de autoriteiten die toezien op de geneesmiddelenverstrekking ervoor moeten zorgen, dat die middelen, eh ja, verboden zouden moeten worden voor die leeftijdsgroep.

Treffers stelt in 2005, in een publicatie in het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde, dat er "vanwege de geringe werkzaamheid en de risico's geen plaats meer is voor SSRI's bij depressieve kinderen en jeugdigen". 

Achteraf concludeert hij in het boek Slikken van Joop Bouma, (zie ook pagina ADHD-medicatie) dat hij van zijn collega's verwijten kreeg over de publicatie van deze conclusie. Het is "not done in ons vak". "...Je hebt onder psychiaters alleen nog het vee dat op congressen de stands van de industrie afloopt om pennen en andere gimmicks op te halen."

 
WEG MET PROZAC, EEN ONTHULLEND ARTIKEL IN ELSEVIER,  APRIL 2008
 
V.D. BURG OVER DE GERINGE WERKING EN GEVAREN                   NETWERK 2005
W v.d. Burg Neuropsycholoog aan de Universiteit van Groningen, Netwerk, 6 maart 2005.

Willem van den Burg heeft alle gegevens van alle onderzoeken naar antidepressiva naast elkaar gezet en ziet iets opvallends. De afgelopen vijftien jaar kregen tienduizenden mensen placebo's. Na zes weken behandeling met deze nepmiddelen voelen zij zich bijna net zo goed als de personen die de echte antidepressiva gebruikten.

Van den Burg; "Dat betekent dat een heleboel mensen er helemaal niets aan hebben en er misschien alleen maar ellende van ervaren"...  "Probeer eerst eens wat anders of helemaal niets want depressiviteit gaat heel vaak vanzelf over".

WAARSCHUWING

Stop nooit met het gebruiken van psychiatrische  drugs zonder het advies en de begeleiding van een goede, niet psychiatrische arts.

Het in één keer stoppen met psychiatrische middelen kan levensbedreigend zijn.

 

NIEUWSFLITSEN UIT DE MEDIA EN RECENT ONDERZOEK

 

SPITS 05-06-08, ADHD-MIDDEL IN OPSPRAAK, door Eveline Bijlsma        

Medicijn Strattera leidt mogelijk tot suïcidaal gedrag, hartaandoeningen en leverbeschadigingen. Dat blijkt uit een evaluatierapport van dit medicijn.

AMSTERDAM ADHD-medicijn Strattera zou het risico op suïcidaal gedrag, hartaandoeningen en leverbeschadigingen verhogen. Dit zegt het Nederlands Comité voor de Rechten van de Mens (NCRM), dat beschikt over een gedeelte van het evaluatierapport over dit medicijn. Het middel werd volgens de Stichting Farmaceutische Kengetallen in 2007 51.000 keer voorgeschreven, voornamelijk aan kinderen.

KLIK HIER VOOR HET COMPLETE ARTIKEL IN DE SPITS

 

In 2006 beweerde Dr. Pert: 

“De 'human mind'  (het menselijke verstand) is geen onderdeel van de hersenen.” 

Dr. Pert OVER "chemische onevenwichtigheid".

Een citaat van Dr. Pert in Time Magazine van 20 oktober 1997 helpt wellicht om wat misvattingen uit de weg te ruimen over “chemische onevenwichtigheid” en geestelijke stoornissen;

"Ik maak mij zorgen over het monster dat John Hopkins neurowetenschapper Solomon Snyder en ik hebben gecreëerd toen we 25 jaar geleden de “simple binding assay for drug receptors” ontdekten. Het publiek wordt verkeerd geïnformeerd over de precisie van deze SSRI’s omdat de medische wereld hun activiteit in de hersenen te simpel voorstelde en het lichaam negeerde alsof dat alleen maar bestaat om het hoofd rond te sjouwen! Kort gezegd, deze emotiemoleculen zouden elk aspect van onze fysiologie reguleren.

Er is echter een  nieuw paradigma (een verzameling aannames, concepten, waarden en praktijken) ontstaan, met het idee dat veranderingen in levensstijl zoals eetgewoonten en beweging een forse, veilige en natuurlijke verbetering van de stemming kunnen geven.”

Gebaseerd op de informatie die u zojuist gelezen heeft, kunnen we op dit moment één conclusie trekken: de dokter die de theorie heeft bedacht omtrent antidepressiva en serotonine heeft afstand genomen van de reclame-uitingen en aannames verbonden met deze medicijnen.

 
DE HONDEN BLAFFEN ZICH SCHOR EN DE KARAVAAN TREKT DOOR

Onderzoekers constateren dat Nederland een van de gelukkigste landen ter wereld is. Toch hebben we ruim een miljoen antidepressivagebruikers. In De depressie-epidemie analyseert hoogleraar Trudy Dehue het fenomeen depressie.

In een interview in de PSY, jaargang 12, nummer 4 van april 2008, stelt Trudy Dehue; 

"...  er zijn de afgelopen tien jaar een heleboel van dit soort studies geweest, waaruit blijkt dat ssri's net zo goed werken als een placebo. Sommige mensen vragen mij wat ik zou doe als ik zelf een depressie zou hebben. Ik heb een wijze huisarts en ik hoop dat ze mij een placebo geeft zonder dat ik het weet. Want dan heb ik geen last van ernstige bijwerkingen..."

KLIK HIER VOOR HET COMPLETE INTERVIEW MET TRUDY DEHUE IN DE PSY

 

 

Interview met Trudy Dehue bij de VPRO over de rol van wetenschappers bij de verkoop van antidepressiva

De rol van wetenschappers bij de verkoop van antidepressiva zijn medische vaktijdschriften verworden tot reclamefolders van de farmaceutische industrie? Tot op de dag van vandaag publiceren deze tijdschriften positieve verhalen over antidepressiva, terwijl steeds duidelijker wordt dat deze pillen nauwelijks beter werken dan een placebo en levensgevaarlijke bijwerkingen kunnen hebben. Met hoogleraar Trudy Dehue, auteur van “De Depressie-epidemie”, analyseren we in Argos hoe wetenschappers en wetenschappelijke vakbladen zich laten gebruiken door de farmaceutische industrie en hoe zij hebben bijgedragen aan de populariteit van deze omstreden pillen.

KLIK HIER VOOR HET COMPLETE INTERVIEW MET TRUDY DEHUE BIJ DE VPRO

 
IVAN WOLFFERS
Uit onderzoek naar antidepressivagebruik bij kinderen blijkt dat ze slechts iets werkzamer zijn dan een fopmiddel (placebo), maar niet significant (BMJ 1995;310:897).

En inmiddels weten we dat ze helemaal niet effectiever zijn dan placebo en dat er geen plaats is voor behandeling van depressies bij kinderen met antidepressiva. 

Omdat ze ook meer zelfmoordgedachten bij kinderen en jonge mensen veroorzaken, is uiteindelijk in 2004 door de gezondheidsautoriteiten in de VS, het UK en Nederland besloten dat het echt niet meer kan.

 

KLIK 

VOOR EEN DIRECTE LINK NAAR DE MEDICIJNWIJZER VAN IVAN WOLFFERS

 

IVAN WOLFFERS MEDICIJNWIJZER, DUIDELIJK OVER ANTIDEPRESSIVA